Vuosikokous valitsi uuden johtokunnan ja palkitsi hankkeita

Kantri ry:n vuosikokouksessa Orivedellä 22.5. valittiin uusi johtokunta vuodelle 2024. Kaikkiaan johtokunnassa aloittaa seitsemän uutta jäsentä, kun neljällä jäsenellä tuli täydet kuusi toimikautta täyteen ja lisäksi tehtiin kolme muuta henkilövaihdosta.

Johtokunnan jättävistä jäsenistä paikanpäällä ”kukitettiin” väistyvä puheenjohtaja Hanna Manninen (vas.) sekä Irene Suhonen. Kuvaan ehti mukaan myös vuosikokouksen puheenjohtajana toiminut Reijo Kahelin. Kiitokset Reijolle vuosikokouksen nuijimisesta ja suuret kiitokset antamastanne panoksesta paikalliseen kehittämiseen Hanna ja Irene, sekä kuvasta puuttuvat, niinikään johtokuntapaikkansa jättävät Timo Perälampi ja Riina Markkola.

Vuosikokouksessa valittiin perinteiden mukaisesti myös Vuoden hanke Kantrin johtokunnan vuonna 2023 puoltamien jo virallisen tukipäätöksen saaneiden hankkeiden joukosta. Ohjelmakaudella 2023-2027 hanke- ja yritystukihakemusten ja niin ikään rahoitettujen hankkeiden määrä Kantrissa on moninkertaistunut, joten palkitsemista päätettiin uudistaa valitsemalla sekä Vuoden yleishyödyllinen hanke että Vuoden yritystuki.

Vuoden yleishyödyllinen hanke 2023 on Business Kangasala Oy:n Älykäs kylä Kuhmalahti – valmisteluhanke. Rahoituskauden 23-27 uutta Älykäs Kylä-teemaa rohkeasti hyödyntämään lähtevä hanke näkee Kuhmalahden Tulevaisuuden kylä-potentiaalin ja muuntumisen ”Kuumalahdeksi” vahvaa ja aktiivista paikallisyhteisöä osallistamalla.

Vuoden yritystuki 2023 on Maa ja Metsätyö Yli-Hankala Oy:n energiapuupoimurin investointi. Tuore ylöjärveläisyritys investoi Risupeto-energiapuupoimurin hankintaan tavoitteenaan kasvaa ja työllistää yrittäjän lisäksi ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä.

Lisäksi vuosikokouksessa kerrottiin vuoden 2023 Nuoriso-Leaderin kannustuspalkinnon saaja. Kannustuspalkinnon saajaksi 26 rahoitetun Nuoriso-Leader-projektin joukosta valittiin Laurin huolto ja putsaus Nokialta. 4H-yrittäjänä toimiva Lauri toteutti Nuoriso-Leaderin avulla laiteinvestoinnin, jolla traktoreiden ja työkoneiden pesu ja siivous helpottui ja tarjottavat palvelut parantuivat.