EU:n maaseuturahoituksella lisää liikettä maaseudulle

EU:n maaseuturahoituksella on rahoitettu eniten liikuntapaikkoja Suomessa vuosina 2014-2020. EU:n maaseuturahoituksella on vuosina 2014–2020 mahdollistettu lukumääräisesti eniten liikuntapaikkoja, reitistöjä, yhteisiä tiloja ja muita alueen viihtyvyyttä parantavia hankkeita maaseutualueilla. Urheilukenttiä ja ulkoilureittejä on kunnostettu ja kehitetty sekä rakennettu täysin uusia frisbeegolf-ratoja, skeittiparkkeja, pumptrack-ratoja ja kuntoportaita paikallisten toimijoiden aktiivisuuden avulla. Iso osa näistä hankkeista on Leader-ryhmien rahoittamia ja niiden toteutuksessa talkootyö on avainasemassa.

Lisäksi esimerkiksi ratsastusmaneeseja on kunnostettu ja uusia tekonurmikenttiä on rakennettu maaseuturahoituksen avulla. EU:n maaseuturahoitusta voivat hakea yhteisöt, kuten kunnat, yhdistykset ja järjestöt.

Viimekaudella rahoitettuja ulkoliikuntapaikkoja Kantrin alueelta löydät esimerkiksi:

Orivesi:

Paltanmäen elämysportaat (Oriveden Seudun Sydänyhdistys ry)

Pirkkala:

Pirkanpolut (Pirkkala-Seura r.y)

Lempäälä:

Koe ja viihdy rannassa (Lempäälän Kehitys Oy, reitit, polut ja virkistysalueet)

Harjoittelualue ulkotiloissa 250 m2 (Liikuntaparkki Oy Lempäälä)

Hakkarin Hiihtopuisto ja lisälenkki (Lempäälän Kisa ry)

Kangasala:

Pohtiolammen ratsastuskentän perusparannus (Kangasalan Ratsastajat ry)

Ylöjärvi:

Hangasradan sekä kilpailu- ja ulkoilureitin kunnostus (Viljakkalan Karhen Metsästysseura ry)

Nokia:

Kaakkurinpuston speedwayrata (Nokian Pyry ry)

Korpiniityn ampumaradan peruskunnostushanke (Siuron Metsästysyhdistys ry)

Puuttuuko kunnastasi kuntoportaat tai lasten toimintapuisto? EU:n maaseuturahoituksen mahdollisuuksista lisätietoa saat paikallisesta Leader-ryhmästä eli Tampereen seudulla meiltä Kantrista tai Pirkanmaan ELY-keskuksesta!