Kantrin Vuoden hanke 2022-tunnustus Narvan Kyläpanimolle Vesilahteen

Kantrin vuosikokouksessa 16.5.2023 vuoden 2022 hankkeena päätettiin palkita Narvan Kyläpanimon hanke, jossa hankittiin ja kunnostettiin yritykselle uudet toimitilat sekä hankittiin uudet tuotantolaitteet kapasiteetin suurentamiseksi. Samalla toimintaa laajennettiin matkailupalveluihin.

Keskiviikkona 7.6. pääsimme yrittäjien kesäkiireiden keskellä ojentamaan tunnustuksen Narvan Kyläpanimon energiselle yrittäjäkaksikolle Maija Huttuselle (oik) ja Sara Vallille hienosti remontoidussa Kyläbistrossa. Narvan pian sata vuotta täyttävä vanha Osuusmeijeri on kokenut suuria muutoksia ja lisää on luvassa.

Oli mahtava kuulla sekä kaksikon uusista suunnitelmista että palkitun Leader-hankkeen vaikutuksista laajemmin Narvan kylällä. Lähitienoilla on havaittu yrittäjäkaksikon mukaan selvää vilkastumista, kylä on herännyt suunnittelemaan monenlaisia uudistuksia ja projekteja. Heitä ajaakin eteenpäin halu pitää Narva elävänä, ja seudun vahva hyvä talkoohenki luo tähän hyvän pohjan.

Vuoden hanke-tunnustus kertoo Maijan ja Saran mukaan siitä, että ulkopuolisin silmin katsottuna heidän ideansa nähdään hyvänä ja se antaa yrittäjille energiaa jatkaa eteenpäin. Myös asiakkailta ja paikallisilta saadut kiitokset ovat tuntuneet hyvältä. Leader-rahoituksen he totesivat olleen merkityksellinen ylipäätään hankkeen onnistumiselle, koska tuen saamisen jälkeen myös Finnvera ja pankki lähtivät mukaan projektiin.

Kaksikko puhuu maaseudun boheemista noususta, joka Narvassa ja sen ympäristössä on nähtävissä. Etenkin Osuusmeijerin vieressä virtaava joki on saanut heidät mietteliäiksi ja sen tuoma lisäarvo halutaan tulevaisuudessa hyödyntää ja päästää joki oikeuksiinsa. Ensimmäinen askel otetaan tulevana kesänä, kun rantaan valmistuu laituri. Jatkossa Narvan palveluiden ääreen ja Kyläbistron uudelle terassille voi poiketa myös veneilyn lomassa.

Yksi vastaus aiheeseen “Kantrin Vuoden hanke 2022-tunnustus Narvan Kyläpanimolle Vesilahteen”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *