Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


  

Seuraava johtokunnan kokous pidetään torstaina 8.12.2022. 

 

Kantrin siirtymäkauden rahoitus on kokonaan sidottu eikä uusia Leader-hakemuksia voi rahoittaa ennen uuden ohjelmakauden alkamista vuonna 2023.

Nuoriso-Leader -haku päättyy 30.11.2022.

 

Tilaa Kantri ry:n uutiskirje

 
 


Yritystuet

 

Maaseudun yritystuet  tarjoavat mahdollisuuksia monenlaisille yrityksille, aloittavilla ja laajentaville, toimintansa kehittämiseen.

Yritystukia ovat:

  • perustamistuki
  • investointituki
  • investoinnin toteutettavuustutkimus

Yritystukien tavoitteena on maaseudun toimeentulomahdollisuuksien ja työpaikkojen lisääminen. Maaseudulle tarvitaan uusia yrityksiä, mutta yhtä tärkeää on kannustaa nykyisiä yrityksiä kehittämään ja laajentamaan toimintaansa.

  •     Tukea saadakseen yrityksen on oltava kannattava, sijaittava maaseudulla ja annettava työtä     kokopäiväisesti vähintään 1 henkilölle - esimerkiksi yrittäjälle itselleen. 
  •     Tukea voi hakea vähintään 18-vuotias henkilö, toiminimi, osakeyhtiö, avoin ja     kommandiittiyhtiö, maatila ja osuuskunta – pieni tai keskisuuri yritys. 
  •     Leader-tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille. 

Muutamat toimialat on rajattu tukien ulkopuolelle. Tällaisia ovat esim. liikennöinti, koneurakointi, vähittäiskauppa ja energiaturpeen tuottaminen.

Lisätietoja Ruokaviraston sivuilta

 

Maaseudun yritys- ja hanketuet haetaan ensisijaisesti sähköisen Hyrrä-verkkopalvelun kautta. 

Hakemuksen voi jättää mihin vuorokauden aikaan tahansa, miltä tahansa koneelta, jossa on verkkoyhteys. Myös tarvittavat lisätiedot ja maksuhakemukset voidaan toimittaa  verkon kautta. Hakija pystyy seuraamaan hakemuksensa  etenemistä Hyrrässä.

Myös paperilomakkella voi hakea. Yritystukien hakulomakkeet löytyvät Ruokaviraston sivuilta.

 

Ohjelmakaudella 2014 -  2020 hankkeiden valinta perustuu julkisiin ja avoimiin valintakriteereihin. Oheisessa tiedostossa 4.12.2018 päivitetyt kriteerit selityksineen.