Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

  

Seuraava johtokunnan kokous pidetään keskiviikkona 8.12.2021. 

 

Joulukuun kokouksessa käsiteltävien sähköisesti jätettyjen hakemusten tulee olla valmiina 29.11.2021 ja paperihakemusten 25.11.2021.

 

Tilaa Kantri ry:n uutiskirje

 
 

Smart Villages Leader Network

Hankkeessa rakennetaan ja vahvistetaan Älykkäät kylät-verkostoja kotimaassa ja rakennetaan lisäksi kansainvälisiä verkostoja, vahvistetaan tietotaitoa ja välitetään parhaita käytäntöjä.

Maaseudun näkökulmasta älykkäiden ratkaisujen löytämiseen ajaa väestökehitys, paikallisten (julkisten)palveluiden säilyminen, energia- ja logistiikkaratkaisut sekä maaseudun kytkeminen digitaaliseen muutokseen. 

Smart village-teeman neljä keskeistä älykästä ominaisuutta ovat

  • digitekniikan hyödyntäminen
  • kylää laajemman aluekokonaisuuden näkeminen
  • uusien yhteistyömuotojen rakentaminen
  • omista tarpeista lähteminen.

Hankkeessa järjestetään verkostotapaamisia, työpajoja ja seminaareja.

 

Tulevat:

Kevät 2022 Opintoretki Latviaan

 

Menneet:

 

5.-8.10.2021 Opintoretki Etelä-Kreikkaan Poroksen saarelle. Teemana matkailu: "Smart Actions for enriching tourism product and extending tourist season". 

 

Matkailijat kaipaavat lomaltaan muuta, kuin perinteistä rantalomaa. Toisaalta myös ilmaston lämpeneminen on muuttanut matkailua ja pidentänyt matkailukautta. Monenlaiset aktiviteetit, elämykset ja kokemukset kiinnostavat matkailijoita, ja Poroksen saari lähiympäristöineen on kehittänyt monenlaista toimintaa, joista voi poimia hyviä ideoita jalostettavaksi myös Suomeen. Urheilun ympärille on mahdollista synnyttää kisaturismia, kuten Poroksella Porosea Triathlon, liikunnan osalta kuulimme ja näimme esimerkkejä vaellusreitistöistä (Kythera trails) ja vesilajeista (melonta, SUP). Kulttuuritapahtumat paitsi taiteen tai musiikin, mutta myös esimerkiksi omaleimaisen ja paikallisen elintarvikkeen tai muun tuotteen ympärille tuo kävijöitä alueelle. Lisäksi matkailijoita kiinnostaa osallistua ja päästä näkemään seudun tyypillistä elämänmenoa. Kreikassa kalastuksen vähennyttyä kalastajat ovat alkaneet järjestää kalastusretkiä, mutta yhtä hyvin elämyksiä voi tarjota osallistuminen perinteisten ruokien valmistamiseen, käsitöiden tekoon tai vaikka sadonkorjuuseen.

 

 

Kytheran reiteistä voit kuunnella Rigas Zaferioun kertomana lisää Leader Pirkanmaa-Youtubekanavalta

 

3.9.2020 Webinar: Smart Village Leader network - Smart development, smart agriculture, Smart communities, networks and digital solutions

11/2019 Opintoretki Skotlantiin

 

Hankkeen kv-kumppaneita ovat PPP biedrība "Zied zeme" (Latvia), Pirkan Helmi ry (Suomi), biedrība "Pierigas partneriba" (Latvia), Forth Valley & Lomond (Skotlanti), Attica Islands Network (Kreikka) ja biedrība "Sernikon" (Latvia).