Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


  

Seuraava johtokunnan kokous pidetään torstaina 8.12.2022. 

 

Kantrin siirtymäkauden rahoitus on kokonaan sidottu eikä uusia Leader-hakemuksia voi rahoittaa ennen uuden ohjelmakauden alkamista vuonna 2023.

Nuoriso-Leader -haku päättyy 30.11.2022.

 

Tilaa Kantri ry:n uutiskirje

 
 

Green Economy Nordic

 

Hanke jatkaa Green Economy - Multiple use of forest-hankkeen metsäistä teemaa.  Pienimuotoinen hanke pyrkii vaihtamaan tietoa ja osaamista ruotsalaisten kumppaneiden kanssa metsätaloudesta ja metsään perustuvasta matkailun kehittämisestä. Tämä toteutetaan opintomatkalla Ruotsiin syksyllä 2022 ja vastavuoroisesti järjestämällä opintomatka Pirkanmaalla keväällä 2023.

Pirkanmaalla luontomatkailuun on panostettu merkittävästi jo ennen pandemiaa ja alueella on merkittäviä kohteita ja toimijoita. Lisäksi yhä enemmän keskustellaan metsien roolista hyvinvointimatkailussa, matkailijat ovat aiempaa tiedostavampia ja painottavat matkailussa kestävyyttä, mistä kertoo lähi- ja luontomatkailun kasvu. Metsiin liittyy paljon mm. kulttuuriin ja historiaan liittyvää perintöä sekä elämyksiä, jotka kiinnostavat myös matkailijoita. Tietojen ja osaamisen vaihto parantaa Kantrin alueen toimijoiden omaa kilpailukykyä metsätaloudessa ja metsään perustuvan matkailun kehittämisessä, ja välillisesti koko alueen elinvoimaa.

 

Hankkeen ulkomaisina kumppaneina on Leader Linné Småland ja Leader Västra Småland.

 

Opintoretki Smoolantiin 27.-29.9.2022. Retken ohjelma.

 

Monipuolinen ohjelma tutustutti kaksipäiväisen opintomatkan aikana niin metsätalouden kuin metsäisen matkailun kohteisiin. Muutama poiminta ohjelmasta:

 

Trakt Forest Hotel tarjoaa uniikkia majoitusta metsän keskellä. Skandinaavisten luksusmökkien suunnittelusta on vastannut arkkitehti Gert Wingårdh. Viiden "floating rooms" eli metsässä kelluvien huoneistojen kokonaisuus on avautunut matkailijoille kesällä 2022. 

 

Isabergin laskettelukeskus Hestrassa on viimeisen kymmenen vuoden aikana panostanut määrätietoisesti kesäaikaisten aktiviteettien kehittämiseen ja kohteesta on muodostunut maastopyöräilijöiden suosikkikohte upeine reitistöineen ja ratoineen.

 

Metsäkoulu "skolskogen" Kulltorpissa. Leader-rahoituksella koulun läheiseen pyökkimetsään perustettiin metsäkoulu esikoulu- ja ala-asteikäisten lasten oppimisympäristöksi. Metsä ympäristönä tarjoaa kokemuksia, sekä lisää luovuutta ja hyvinvointia. Koulupäivien ulkopuolella metsästä voi nauttia vapaasti kaikki lähialueen asukkaat.