Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


  

Seuraava johtokunnan kokous pidetään tiistaina 14.3.2023. 

 

Kantrin siirtymäkauden rahoitus on kokonaan sidottu eikä uusia Leader-hakemuksia voi rahoittaa ennen uuden ohjelmakauden alkamista vuonna 2023.

Nuoriso-Leader -haku päättyy 28.2.2023.

 

Tilaa Kantri ry:n uutiskirje

 
 

Toimisto lomailee 22.12.2022-1.1.2023 ja valmistautuu uuteen alkavaan vuoteen ja rahoituskauteen

Lisätty 19.12.2022

Kantrin toimiston väki toivottaa kaikille Hyvää joulua ja idearikasta Uutta vuotta 2023.

 

Olemme lomalla to 22.12.2022 - su 1.1.2023. 

 

Vuosi 2023 tuo mukanaan uuden rahoituskauden ja sitä myötä monia tärkeitä asioita niin hanketoteuttajille kuin uutta hanketta suunnitteleville:

  • Uusia rahoitushakemuksia ei voi jättää Hyrrä-palvelussa. Kantrin rahoituskiintiö on käytetty, ja uusi kausi tarkoittaa uusien rahojen lisäksi myös uudistunutta Hyrrää. Uuden version käyttöönotosta ilmoitetaan myöhemmin - vasta tämän jälkeen uusia hakemuksia saa vireille. Nykyisten hankkeiden maksatukset ja mahdolliset muutoshakemukset tehdään Hyrrässä tuttuun tapaan.
  • Seurantatiedot jätetään aiempien vuosien tapaan 31.1.2023 mennessä. Hanketoteuttajat saavat tästä tarkempaa viestiä myöhemmin.
  • Uuden ohjelmakauden 2023-2027 Kantrin Monien mahdollisuuksien seutu-strategiasta ensimmäisen kerran rahoitusta on jaettavissa kevään tai alkukesän 2023 aikana. Tästä tullaan tiedottamaan heti aikataulun selvittyä. Ensi kaudella käytössä on vain sähköinen asiointi uudistuneessa Hyrrässä, joten allekirjoitusoikeudellisten kannattaa hoitaa valtuusasiat kuntoon hyvissäajoin osoitteessa suomi.fi.
  •  Uuden kauden myötä tulee uusia tukimuotoja, joista tiedotetaan lisää ensi vuoden alussa sekä maalis-huhtikuun rahoituskiertueella alueemme kunnissa. Vanhat tutut yhdistysten investointi- ja kehittämishankkeet jatkuvat myös uudella kaudella - yritysten kehittämiseen ja kokeiluihin sen sijaan saadaan paljon uusia välineitä.
  • Nuoriso-Leader  jatkuu vuonna 2023: hakuaikoja on edelleen neljä ja tuen enimmäismäärä 1000 euroa. Uudet hakijat ovat ensisijaisia.

Vuoden vaihteessa voi tutustua alkavan rahoituskauden uuteen kehittämisteemaan Älykkäisiin kyliin tutustumalla Kantrin jo päättyneen Älykkäät kylät-teemaisen kv-hankkeen Smart Villages Leader Network parhaisiin käytäntöihin Encouragement to Smart Local Development - inspirational Smart Village examples -julkaisun myötä. Julkaisu tarjoilee inspiroivia esimerkkejä Suomesta, Latviasta ja Kreikasta ja tekee näkyväksi, kuinka monenlaista älykästä kehittämistä kylissä tehdään.