Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

  

Seuraava johtokunnan kokous pidetään torstaina 30.9.2021. 

 

Syyskuun kokouksessa käsiteltävien sähköisesti jätettyjen hakemusten tulee olla valmiina 21.9.2021 ja paperihakemusten 17.9.2021.

 

Tilaa Kantri ry:n uutiskirje

 
 

Raudanmaa Suomen älykkäin kylä -kilpailu finalisti

Lisätty 29.09.2020

Mirka Huhtanen, Heini Niklas-Salminen ja Jussi Tanila kyläkuitu-kaapin vierellä.Mirka Huhtanen, Heini Niklas-Salminen ja Jussi Tanila kyläkuitu-kaapin vierellä.

Raudanmaan pääsi viiden finalistin joukkoon Suomen älykkäin kylä -kilpailussa. 

Raudanmaa on aktiivisten ja idearikkaiden asukkaiden kylä. Yhdessä tekemisellä ja kehittämisellä sekä edelläkävijyydellä on jo vuosisatojen perinteet. Kylällä on innovaatiotoimintaa, josta syntyneitä ideoita on kopioitu koko Suomen käyttöön. 

Raudanmaa on Suomen älykkäin kylä kisan finaalissa. Kisassa haetaan Suomen älykkäintä kylää, sellaista, joka aikoo pärjätä tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. Kyseessä on ollut enemmän kuin vain kilpailu. Se on ollut pikemminkin kehittämiskokonaisuus, jonka tarkoituksena oli auttaa ja kannustaa kyliä etsimään älykkäitä ratkaisuja palvelujen ja toimintatapojen kehittämiseen ja luomiseen, juuri niiden palveluiden ja toimintojen, joiden avulla kylä voi hyvin nyt ja vuosien kuluttuakin.  

Kisaan ilmoittautui 33 kylää, siitä karsiutui toiseen vaiheeseen 16 aktiivisinta. Viimeisessä vaiheessa valittiin viisi finalistia videoiden perusteella. 

Kilpailun voittaja, Älykkäin Kylä, saa palkinnoksi vielä lisää älyä. Palkintona on  innovaatioleiri, jossa huippuammattilaisten johdolla autetaan kylää edelleen eteenpäin uudistumisen tiellä.

Kilpailun loppujuhla järjestetään 28.10.2020.  

 

Kantri on myöntänyt Kyläkuitu- ja Monipalvelukeskuksen suunnittelu hankkeille tukea maaseuturahoituksesta.