Tältä sivulta löydät tarinoita Kantrin rahoituksella toteutetuista hankkeista.
Kantrin tuen avulla tasapainoa sekä omaan, että muiden elämään!
Pia-Maria Ahonen, Balanssia, yrityksen kehittämistuki:
Pia-Maria Ahonen on jo vuosia kokopäivätyönsä ohella kouluttautunut hyvinvoinnin parissa jaksaakseen omassa työssään ja arjessaan paremmin. Pikkuhiljaa, vuosien aikana, syntyi ajatus oman yrityksen perustamisesta ja aitojen kiireettömien kohtaamisten lisäämisestä omaan elämään. Lue koko juttu: täältä.
Kantrin kehittämistuella Nokian maaseutuhelmet esiin!
Nokian Maaseutuhelmet, Nokian Kaupunki, yleishyödyllinen kehittämistuki:
Nokian Maaseutuhelmet-hanke oli matkailuhanke, jonka tarkoituksena oli nostaa esiin Nokian kylien helmiä, kuten maaseudun erilaisia toimijoita, kylätaloja, luontokohteita tai muita erityisyyksiä Nokian maaseudulta. Ajatuksena oli, että tiedetään Nokian olevan elävä ja vilkas yrityskaupunki, mutta rinnalla sykkii myös maaseudun elinvoimaisuus ja kehittyminen. Haluttiin siis kuulla maaseudun toimijoita ja elävöittää maaseutua. Lue koko juttu täältä.
Yritystuella laadukkaita asiantuntijapalveluita yritystoiminnan kehittämiseen
Iia Tolvanen, Retki-iloa, yrityksen kehittämistuki:
Aiemmin myynnin parissa työskennellyt Iia Tolvanen valmistui erä- ja luonto-oppaaksi vuonna 2020. ”Opintojen aikana kypsyi ajatus, että olisi mielenkiintoista tehdä työtä, josta oikeasti nautin paljon. Kun kerran retkeily ja luonnossa liikkuminen tuottavat minulle iloa, miksei jakaa sitä muillekin?”, Tolvanen kertoo. Retki-iloa on Pirkanmaalla ja Kuusamon seudulla toimivan yritys, jonka tavoitteena on tuottaa iloa luonnosta asiakkaille… Lue koko juttu täältä.
Askel kohti kestävämpää tulevaisuutta: Kantrin käynnistystuki mahdollisti oman suutarin liikkeen avaamisen
Rita Kärkkäinen, Kiwilinnan suutari, yrityksen käynnistämistuki:
Tehdessään suutarin töitä Tampereella Kärkkäinen oppi kenkien korjaustyön käytännössä ja muutettuaan Orivedelle vuonna 2021 hänelle selvisi, ettei kunnassa ollut lainkaan suutaria. Aluksi Kärkkäinen pyöritti suutaripalvelua sivutoimisena yrittäjänä kotoaan käsin, mutta 11 km keskustasta tuntui olevan kaukana asiakkaista. Niinpä hän päätti hakea Kantrilta… Lue koko juttu täältä.
Harrastelijapanimosta matkailukohteeksi
Sara Valli & Maija Huttunen, Narvan kyläpanimo, yrityksen investointituki:
Kuten monet muutkin suomalaiset pienpanimot, myös Narvan panimon kyläpanimon olutta alettiin tehdä ensin harrastemielessä kotioloissa. Vuonna 2017 Maija Huttunen kuuli, että Savonlinnan pienpanimo oli vaihtamassa panimolaitteitaan suurempiin ja myi vanhat pois halvalla. Siitä lähti idea aloittaa ammattimaisempi panimotoiminta. ”Kun halvalla sai laitteet, niin olihan ne hankittava!” Huttunen naurahtaa. Vuoden 2017 lopusta lähtien olutta tehtiin ammattimaisesti, mutta pienissä tiloissa Narvan kylällä. Lue koko juttu täältä.
Yrittäjyyskoulutusta ja työelämävalmennusta Pirkkalan ja Lempäälän nuorille Leader kehittämishankkeilla
Riina Markkola, Pirkkala-Lempäälän 4H-yhdistys, yleishyödyllinen hanketuki & pienhanke:
Pirkkala-Lempäälän 4H-yhdistys järjestää erilaisia kerhoja ja kursseja sekä lasten ja nuorten tapahtumia. Yhdistyksen keskeistä toimintaa on myös valmentaa työelämäntaitoja ja kouluttaa nuoria yrittäjiksi. Yrittäjyyskoulutukset on tarkoitettu 13–28-vuotiaille nuorille ja kursseilla käydään läpi mm. hinnoittelua, tuotteistamista, markkinointia, kirjanpitoa, laskuttamista, sekä työturvallisuus- ja vakuutusasioita. Jos nuorella on jo oma liikeidea, kurssilta saa apua sen hiomiseen. Lisäksi tehdään logon suunnittelua ja autetaan esimerkiksi y-tunnuksen hakemisessa. Lue koko juttu täältä.
Mielenterveystyö ja luonto osaksi omaa yrittäjyyttä
Janette Hiltunen, Luonnontuuli, vakiintuneen yrityksen kehittämistuki:
Teema: Suomen Luonnon Päivä 31.8.2024
Luonnon tiedetään vaikuttavan hyvinvointiin ja terveyteen muun muassa kohentamalla mielialaa ja vähentämällä stressiä, sekä lisäämällä liikunnan määrää, vastustuskykyä ja onnellisuutta. Suomessa luonnosta ja sen terveysvaikutuksista puhutaan ehkä erityisen paljon moniin muihin maihin verrattuna, eikä ihme, sillä Suomessa on metsää noin 80 % maan pinta-alasta ja luonto on lähes kaikkialla läsnä. Lue koko juttu täältä.
Lähiruokapäivä Kahvio Pakarin ja Unkilan tilan tuotteista nauttien
Sanna Unkila, Unkilan tila, vakiintuneen yrityksen kehittämistuki:
Teema- Lähiruokapäivä 7-8.9.2024
Unkilan tila Orivedellä on osallistunut Lähiruokapäivään vuodesta 2018 alkaen, kun tapahtuma vielä kulki nimellä Osta tilalta-päivä. Sanna ja Jussi Unkila ottivat tilan hoitoonsa vuonna 2011 sukupolvenvaihdoksen myötä. Tilan historia juontaa syvälle Jussin sukujuuriin, mutta Sanna Unkila, joka on kotoisin Tampereelta, ei alun perin suunnitellut ryhtyvänsä maatilan emännäksi. ”Olin lähdössä Espanjaan matkailualantöihin, Jussin tavattuani päätin kuitenkin valita maatilaelämän Orivedellä”, Sanna kertoo. Lue koko juttu täältä.
Verkostoituminen ja yhteistyö yrittäjyyden kulmakivinä
Tiia Jyrkiäinen & Vesilahden yrittäjät, yritysryhmähanke:
Teema: Yrittäjän päivä
5.9. vietetään Yrittäjän päivää. Päivän tavoitteena on korostaa yrittäjyyden merkitystä ja saada esimerkiksi nuoret kiinnostumaan yrittäjyydestä uravalintana. Päivä korostaa yrittäjyyden tärkeyttä ja antaa yrittäjille mahdollisuuden tuoda omaa yrittäjätarinaansa tai yritystään esille. Moni yrittäjä kuitenkin kokee, että yrittäjän päivä on joka päivä, kuten Vesilahtelainen Tiia Jyrkiäinen, joka sanoo tuovansa yrittäjyyttä esille koko ajan. Lue koko juttu täältä.
Älykäs kylä Kuhmalahti – Yhteisön voimin kohti kestävää tulevaisuutta
Teksti: Maria Toorikka
Kuhmalahden paikalliset toimijat ja asukkaat ovat aktiivisesti lähteneet visioimaan alueen tulevaisuutta Älykäs kylä Kuhmalahti -esiselvityshankkeessa. Älykäs Kylä Kuhmalahti -hanketta toteutetaan Business Kangasala Oy:n ja Kuhmalahden yrittäjät ry:n yhteistyönä. Hankkeen tavoitteena on ideoida ja valmistella varsinaista kehittämishanketta Kuhmalahden alueella ja tunnistaa hankkeelle sopivat toimijat ja yhteistyökumppanit. Lue koko juttu täältä.
Osa-aikaisella yritystoiminnalla mahdollistuu aikuisopintojen rahoitus ja alanvaihto
Hanna-Leena Lazka, Villa Senobia, osa-aikaien yrittäjän käynnistystuki:
Hanna-Leena Laszka muutti miehensä kanssa pääkaupunkiseudulta Kangasalan Sahalahdelle vuonna 2018. Pariskunta oli aloittanut vanhan hirsitalon siirtoprojektin jo muutamaa vuotta aiemmin, kun he ottivat Laszkan suvun 1700-lukulaisesta talosta rungon talteen ja siirsivät sen Sahalahdelle. Vaikka Laszka oli Helsingissä asuessaan käynyt kuuden vuoden ajan huonekalujen entisöintikurssilla, kiinnostus ja osaaminen entisöintiin, verhoiluun ja vanhojen ikkunoiden kunnostukseen kasvoi taloprojektin edetessä. Lue koko juttu täältä.