Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

 

 

 

Tilaa Kantri ry:n uutiskirje

 
 

Kantrin johtokunnan puoltamat hankkeet 2021

 

16.2.2021

Eläintuhkaamo Pilvilinna Oy: Eläintuhkaamo Pilvilinna Oy

Eläintuhkaamo Pilvilinna Oy on lemmikkieläinten tuhkaukseen erikoistunut yritys joka on suunniteltu Oriveden teollisuusalueelle, valtatie 9:n ja kantatie 58:n välittömään läheisyyteen. Yritys alkaa tuottamaan tuhkauspalveluita oheistuotteineen täyden palvelun taktiikalla ihmisläheisesti. Panostamme hankinnoisamme ja jälleenmyytävissä tuotteissa lähialueen yrittäjiin ja kotimaisuuteen. Pyrimme saamaan alueen eläinlääkäreitä yhteistyökumppaneiksi ja tarjoamme palvelua myös kaikille yksityisasiakkaille. Paikkakunnalla ei ole vastaavaa toimintaa, ala on kasvussa ja yritys pyrkii työllistämään täyspäiväisesti 1-2 henkilöä pysyvästi tulevaisuudessa.

- 20 % julkinen tuki 12 200 euroa

 

Vili Koskinen Tmi: Vili Koskinen

Hankkeella on tarkoitus hakea uuden yrityksen omistamalle hallille saneeraustukea. Halli on tällä hetkellä täysin lämmittämätön ja sinne on tarkoitus rakentaa lämmintä tilaa: toimistotila, lämmin varasto, WC- ja pesutilat. Lisäksi hallille tulee vesi- ja viemärilinjojen veto. Saneerataan lisäksi: ikkunat ja ovet, räystäät ja rännit, salaojitus, valaistuksen lisääminen ja uusiminen ledeiksi.

- 20 % julkinen tuki 15 201 euroa

 

Länkivet Oy: Potilasturvallisuuden ja diagnostiikan kehittäminen

Eläinlääkintäpalvelujen kehittämiseen sekä potilasturvallisuuden parantamiseen liittyvä diagnostiikka- sekä leikkaussalilaitteiston hankinta.

- 20 % julkinen tuki 7 231 euroa

 

Raudanmaan Kyläosuuskunta: Kautialan koulun hankinta kyläläisille

Kautialan koulukäytöstä poistuneen rakennuksen ja kiinteistön ostaminen Raudanmaan kylän kylätaloksi eli monipalvelukeskukseksi. Raudanmaa on aktiivinen kylä Kangasalan maaseutualueella, n. 15 km päässä lähimmästä koulusta, kaupasta ja muista palveluista. Kaupungin tuottama ainoa lähipalvelu on kirjastoauton käynnit, kaiken muun kylän yhdistykset tuottavat itse. Koulurakennus on aina ollut kylän sydän: yhteiset joulujuhlat, kyläkoulukahvilat, jumpat ja tapahtumat ovat koonneet kyläläiset yhteen. Koulu on myös ainoa paikka, jossa kylän yhdistykset ja osuuskunnat ovat pitäneet kokouksensa. Koulun pihassa oleva jääkiekkokaukalo on nuorisoseuran omistama ja kenttä jäädytetään ja huolletaan talkoovoimin. Viime kesänä maatiaisnaiset rakensivat talkoilla agility-esteet ja piha-alueella on myös ainoa lasten leikkipaikka 15 km säteellä. Ilman koulurakennuksen hankintaa kylän vilkas ja yhteisöllinen elämä näivettyy väkisin, koska muuta kokoontumistilaa ei ole.

- 50 % julkinen tuki 12 186,50 euroa

 

23.3.2021

Vuota Oy: Verkkosuutaripalvelun perustaminen

Vuota Oy kerää kumppanisuutareiden verkoston yhteen tarkoituksenaan helpottaa suutaripalveluiden käyttämistä ja kestävyyteen perustuvaa elämäntapaa ympäri Suomea. Vuota nostaa uudelleen valokeilaan käsityöläisyyden arvostuksen ja korjaamisen hyödyt uuden ostamisen ja vanhan poisheittämisen sijaan. Samalla Vuota pyrkii tuomaan lisää kunnon ammattitöitä kumppaniverkoston suutareille.

- julkinen tuki 20 000 euroa

 

Tampereen Motocross ry: Kaanaan motocross-rata

Tampereen Kaanaan motocross radalle uusi lähtöalue ja kiinteä ajanotto järjestelmä. Nämä parantavat merkittävästi harrastus- ja kilpailutoimintaa alueella.

- 50 % julkinen tuki 39 781 euroa

 

Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry: Kuntalaisten Kuntoportaat

Hankkeen tavoitteena on toteuttaa kaikille Lempäälän kuntalaisille avoin, maksuton sekä ison käyttöasteen omaava matalankynnyksen lähiliikunta- ja treenipaikka.

- 50 % julkinen tuki 21 500 euroa

 

Kuru-Seura ry: Kurun Muisti

Kurun Muisti on internetin kautta toteutettava vapaasti ja maksuttomasti käytettävä digitaalinen kotiseutuarkisto, jonne tallennetaan entisen Kurun kunnan ja sen kylien historiaa ja kulttuuria kuvaavaa aineistoa, kuten valokuvia, ääni- ja videotallenteita ja niihin liittyviä tarinoita.

- 80 % julkinen tuki 45 054,40 euroa

 

SORIA Oy: SORIA Oy:n toiminnan kehittäminen Tottijärven alueella

Tottijärven alue Nokialla on vahvaa ja perinteistä kesämökkialuetta ja kasvavaa uusien omakotitalojen rakentamisen aluetta. Kehittämishankkeen avulla tarkoituksena on parantaa paikallisen yrityksen (SORIA Oy:n) valmiutta palvella kattavammin alueen tarpeita.

- 20 % julkinen tuki 3 120 euroa

 

Oriveden Sotaveteraanit ry: Sotaveteraanien perinnemuseon rakentaminen

Oriveden Sotaveteraanit ry rakentaa puretun perinnekorsun tilalle hirsisen rakennuksen, jossa säilytetään veteraanien kokoamaa esineistöä. Museo sijaitsee kotiseutumuseon yhteydessä ja koulukeskuksen vieressä. Museota voidaan joustavasti käyttää perinteen vaalimiseen ja tiedon siirtämiseen nuoremmille sukupolville.

- 50 % julkinen tuki 13 853 euroa

 

22.4.2021

Sankilan Kartano Oy: Sankilan Kartano alkuinvestoinnit

Sankilan kartanon kunnostaminen toimintakuntoon asiakkaita varten matkailu- ja virkistyskohteeksi. Suunnitellaan avattavaksi kesäkuussa 2021.

- 20 % julkinen tuki 17 600 euroa

 

Västilän Voima ry: Voimantalon wc-tilojen saneeraus ja sisäilman jäähdytys

Västilän Voimantalon yleisö- ja juhlakäytön parantaminen kunnostamalla talon nykyiset sisävessat ajanmukaisiksi. Samalla wc-tiloihin saneerataan yksi esteetön invawc-tila ja lisätään sisäsaunan ja pesuhuoneen yhteyteen yksi vain saunatilaa palveleva wc-tila. Samaan hankkeeseen sisällytetään myös sekä salin että laitoskeittiön sisälämpötilaa alentavat jäähdyttävät ilmalämpöpumput (2 ulkoyksikköä, 3 sisäyksikköä). Hankkeesta hyötyvä kohderyhmä on kylä- ja juhlatalo Voimantalon käyttäjät perhejuhlissa, julkisissa tapahtumissa, (esim. kyläkumppanuuskokoukset tai kansalaisopiston kurssit), urheiluseuran itse järjestämät liikuntajuhlat, iltamat ja kokoukset. Tavoitteena on hygieniset, esteettömät wc-tilat sekä isojen yleisötapahtumien tai juhlien yhteydessä nykyistä miellyttävämpi sisäilman lämpötila niin juhlasalissa kuin pitokeittiössä.

- 50 % julkinen tuki 27 946,52 euroa

 

Kuhmalahden VPK ry: Kuhmalahden VPK:n Toimintatilan maalämpö

Kuhmalahden VPK:n tavoitteena on kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen torjunnan mukainen energiansäästö muuttamalla toimitatilan suora sähkölämmitys maalämpöä hyödyntäväksi.

- 50 % julkinen tuki 29 250 euroa

 

Mannin Asukasyhdistys ry: Mannin kylätalon saneeraushanke

Kylätalon peruskorjaus, katto, ikkunat, ulkovuori, sisäänkäynti, terassi.

- 50 % julkinen tuki 26 817,50 euroa

 

Kaitalankulman yksityistiekunta: Kaitalankulma – liikkumisen kehityshanke

Tavoitteena on parantaa alueen liikkumisturvallisuutta lisäämällä ja modernisoimalla alueen valaistusta. Erityisen tärkeää tämä on lasten ja iäkkäämpien kohdalla.

- 50 % julkinen tuki 19 000 euroa

 

Maatalousyhtymä Konsala Marko ja Sami: Ruokinta-automaatit

Yritys hankkii 15 kappaletta heinäautomaatteja hevosten karsinoihin asennettuna. Tällä on positiivinen vaikutus hevosten terveyteen ja samalla se vähentää yrittäjän työkuormaa ja työpäivän pituutta.

- 20 % julkinen tuki 3 700 euroa

 

Kantri ry: Nuoret töihin 2

Teemahanke nuorten työllistämiseksi Kantrin toimialueella. Jatkoa v. 2017 Nuoret töihin -teemahankkeelle.

- 80 % julkinen tuki 80 000 euroa