Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


  

Seuraava johtokunnan kokous pidetään tiistaina 14.3.2023. 

 

Kantrin siirtymäkauden rahoitus on kokonaan sidottu eikä uusia Leader-hakemuksia voi rahoittaa ennen uuden ohjelmakauden alkamista vuonna 2023.

Nuoriso-Leader -haku päättyy 28.2.2023.

 

Tilaa Kantri ry:n uutiskirje

 
 

Kantrin johtokunnan puoltamat hankkeet 2021

 

16.2.2021

Eläintuhkaamo Pilvilinna Oy: Eläintuhkaamo Pilvilinna Oy

Eläintuhkaamo Pilvilinna Oy on lemmikkieläinten tuhkaukseen erikoistunut yritys joka on suunniteltu Oriveden teollisuusalueelle, valtatie 9:n ja kantatie 58:n välittömään läheisyyteen. Yritys alkaa tuottamaan tuhkauspalveluita oheistuotteineen täyden palvelun taktiikalla ihmisläheisesti. Panostamme hankinnoisamme ja jälleenmyytävissä tuotteissa lähialueen yrittäjiin ja kotimaisuuteen. Pyrimme saamaan alueen eläinlääkäreitä yhteistyökumppaneiksi ja tarjoamme palvelua myös kaikille yksityisasiakkaille. Paikkakunnalla ei ole vastaavaa toimintaa, ala on kasvussa ja yritys pyrkii työllistämään täyspäiväisesti 1-2 henkilöä pysyvästi tulevaisuudessa.

- 20 % julkinen tuki 12 200 euroa

 

Vili Koskinen Tmi: Vili Koskinen

Hankkeella on tarkoitus hakea uuden yrityksen omistamalle hallille saneeraustukea. Halli on tällä hetkellä täysin lämmittämätön ja sinne on tarkoitus rakentaa lämmintä tilaa: toimistotila, lämmin varasto, WC- ja pesutilat. Lisäksi hallille tulee vesi- ja viemärilinjojen veto. Saneerataan lisäksi: ikkunat ja ovet, räystäät ja rännit, salaojitus, valaistuksen lisääminen ja uusiminen ledeiksi.

- 20 % julkinen tuki 15 201 euroa

 

Länkivet Oy: Potilasturvallisuuden ja diagnostiikan kehittäminen

Eläinlääkintäpalvelujen kehittämiseen sekä potilasturvallisuuden parantamiseen liittyvä diagnostiikka- sekä leikkaussalilaitteiston hankinta.

- 20 % julkinen tuki 7 231 euroa

 

23.3.2021

Vuota Oy: Verkkosuutaripalvelun perustaminen

Vuota Oy kerää kumppanisuutareiden verkoston yhteen tarkoituksenaan helpottaa suutaripalveluiden käyttämistä ja kestävyyteen perustuvaa elämäntapaa ympäri Suomea. Vuota nostaa uudelleen valokeilaan käsityöläisyyden arvostuksen ja korjaamisen hyödyt uuden ostamisen ja vanhan poisheittämisen sijaan. Samalla Vuota pyrkii tuomaan lisää kunnon ammattitöitä kumppaniverkoston suutareille.

- julkinen tuki 20 000 euroa

 

Tampereen Motocross ry: Kaanaan motocross-rata

Tampereen Kaanaan motocross radalle uusi lähtöalue ja kiinteä ajanotto järjestelmä. Nämä parantavat merkittävästi harrastus- ja kilpailutoimintaa alueella.

- 50 % julkinen tuki 39 781 euroa

 

Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry: Kuntalaisten Kuntoportaat

Hankkeen tavoitteena on toteuttaa kaikille Lempäälän kuntalaisille avoin, maksuton sekä ison käyttöasteen omaava matalankynnyksen lähiliikunta- ja treenipaikka.

- 50 % julkinen tuki 21 500 euroa

 

Kuru-Seura ry: Kurun Muisti

Kurun Muisti on internetin kautta toteutettava vapaasti ja maksuttomasti käytettävä digitaalinen kotiseutuarkisto, jonne tallennetaan entisen Kurun kunnan ja sen kylien historiaa ja kulttuuria kuvaavaa aineistoa, kuten valokuvia, ääni- ja videotallenteita ja niihin liittyviä tarinoita.

- 80 % julkinen tuki 45 054,40 euroa

 

Oriveden Sotaveteraanit ry: Sotaveteraanien perinnemuseon rakentaminen

Oriveden Sotaveteraanit ry rakentaa puretun perinnekorsun tilalle hirsisen rakennuksen, jossa säilytetään veteraanien kokoamaa esineistöä. Museo sijaitsee kotiseutumuseon yhteydessä ja koulukeskuksen vieressä. Museota voidaan joustavasti käyttää perinteen vaalimiseen ja tiedon siirtämiseen nuoremmille sukupolville.

- 50 % julkinen tuki 13 853 euroa

 

22.4.2021

 

Sankilan Kartano Oy: Sankilan Kartano alkuinvestoinnit

Sankilan kartanon kunnostaminen toimintakuntoon asiakkaita varten matkailu- ja virkistyskohteeksi. Suunnitellaan avattavaksi kesäkuussa 2021.

- 20 % julkinen tuki 17 600 euroa

 

Västilän Voima ry: Voimantalon wc-tilojen saneeraus ja sisäilman jäähdytys

Västilän Voimantalon yleisö- ja juhlakäytön parantaminen kunnostamalla talon nykyiset sisävessat ajanmukaisiksi. Samalla wc-tiloihin saneerataan yksi esteetön invawc-tila ja lisätään sisäsaunan ja pesuhuoneen yhteyteen yksi vain saunatilaa palveleva wc-tila. Samaan hankkeeseen sisällytetään myös sekä salin että laitoskeittiön sisälämpötilaa alentavat jäähdyttävät ilmalämpöpumput (2 ulkoyksikköä, 3 sisäyksikköä). Hankkeesta hyötyvä kohderyhmä on kylä- ja juhlatalo Voimantalon käyttäjät perhejuhlissa, julkisissa tapahtumissa, (esim. kyläkumppanuuskokoukset tai kansalaisopiston kurssit), urheiluseuran itse järjestämät liikuntajuhlat, iltamat ja kokoukset. Tavoitteena on hygieniset, esteettömät wc-tilat sekä isojen yleisötapahtumien tai juhlien yhteydessä nykyistä miellyttävämpi sisäilman lämpötila niin juhlasalissa kuin pitokeittiössä.

- 50 % julkinen tuki 27 946,52 euroa

 

Kuhmalahden VPK ry: Kuhmalahden VPK:n Toimintatilan maalämpö

Kuhmalahden VPK:n tavoitteena on kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen torjunnan mukainen energiansäästö muuttamalla toimitatilan suora sähkölämmitys maalämpöä hyödyntäväksi.

- 50 % julkinen tuki 29 250 euroa

 

Mannin Asukasyhdistys ry: Mannin kylätalon saneeraushanke

Kylätalon peruskorjaus, katto, ikkunat, ulkovuori, sisäänkäynti, terassi.

- 50 % julkinen tuki 26 817,50 euroa

 

Kaitalankulman yksityistiekunta: Kaitalankulma – liikkumisen kehityshanke

Tavoitteena on parantaa alueen liikkumisturvallisuutta lisäämällä ja modernisoimalla alueen valaistusta. Erityisen tärkeää tämä on lasten ja iäkkäämpien kohdalla.

- 50 % julkinen tuki 19 000 euroa

 

Maatalousyhtymä Konsala Marko ja Sami: Ruokinta-automaatit

Yritys hankkii 15 kappaletta heinäautomaatteja hevosten karsinoihin asennettuna. Tällä on positiivinen vaikutus hevosten terveyteen ja samalla se vähentää yrittäjän työkuormaa ja työpäivän pituutta.

- 20 % julkinen tuki 3 700 euroa

 

Kantri ry: Nuoret töihin 2

Teemahanke nuorten työllistämiseksi Kantrin toimialueella. Jatkoa v. 2017 Nuoret töihin -teemahankkeelle.

- 80 % julkinen tuki 80 000 euroa

 

10.6.2021

 

Kantri ry: Pienet ympäristöinvestoinnit -teemahanke

Kantrin Pienet ympäristöinvestoinnit - teemahanke täydentää kylien kehittämistyötä Tampereen seutukunnassa ja jatkaa 2017 toteutetun teemahankkeen työtä. Hanke helpottaa yhteisöjen mahdollisuuksia hyödyntää Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman Leader-toimintalinjaa ja edistää Kantrin strategian toteuttamista. Hankkeen toimialuetta on Kantrin Leader-toiminta-alue eli Leader-rahoitukseen kuuluvat maaseutualueet.

Kohderyhmänä ovat kaikki kylissä toimivat yhteisöt, siis kyläyhdistysten lisäksi toimenpiteen toteuttajina voivat olla mm. urheilu-, martta- ja nuorisoseurat tai osakaskunnat. Hankkeen tavoitteina on 20 kpl toimenpidettä.

Kantri pyrkii tavoitteisiin toteuttamalla oman teemahankkeen ja näin auttamaan alueensa yhdistyksiä. Kantri hakee rahoituksen, valitsee rahoitettavat toimenpiteet avoimen haun kautta, tekee sopimukset toteuttajien kanssa, asioi ELY:n kanssa, neuvoo toimijoita, kokoaa raportit ja maksatukset ja siirtää tuet toimenpiteiden toteuttajille. Hankkeiden toteuttajat saavat keskittyä varsinaiseen tekemiseen eli yhteisölliseen ympäristöinvestointiin.

- 50 % julkinen tuki 100 000 euroa

 

Hankkion Metallityö Oy: Kuitulaser – leikkauskone

Hankkion Metallityö Oy on alihankintana teräslevyjen poltto- ja plasmaleikkausta suorittava metallialan yritys Kangasalta. Palvelemme yritysasiakkaita ympäri Suomea. Nykyisen toimitusjohtajan isä perusti yrityksen vuonna 1971 ja vuonna 1990 valmistui oma teollisuuskiinteistö Kangasalle, Lentolan teollisuusalueelle. Yritys työllistää omistaja-toimitusjohtajan lisäksi 4 työntekijää. Hankkion Metallityön toimialana on alusta alkaen ollut teräslevyleikkeiden valmistaminen yritysasiakkaiden piirustusten mukaan. Päivittääksemme leikkaustoiminnan vastaamaan nykyaikaa olemme päättäneet hankkia 4kW kuitulaserleikkauskoneen nykyisten poltto- ja plasmaleikkauskoneiden lisäksi. Sillä päästään leikkaamaan ohuita levyvahvuuksia alk. 0,5mm. Vanhoilla koneilla ei näin ohkaisia voi leikata. Laserleikkauskone tukee nykyistä toimintaa ja varmistaa yrityksen toiminnan jatkumisen muuttuvassa toimintaympäristössä. Kuitulaser mahdollistaa tarkemman, paremman ja nopeamman leikkauslaadun ohuissa leikkeissä, joita asiakkaamme tarvitsevat. Se tuottaa säästöjä, sillä jatkokäsittelytarve vähenee. Haemme Leader-rahoitusta kuitulaserleikkauskoneen hankintaa ja sille tehtävää perustusta varten.

- 20 % julkinen tuki 32 400 euroa

 

Suomen Ratsastajainliitto ry: Tunne Poni
(alueiden välinen hanke)

Hankkeessa tehdään hevosia ja hevosharrastusta näkyväksi ja välitetään tietoa paikallisista harrastusmahdollisuuksista järjestämällä neljä lapsiperheille suunnattuja ponitapahtumia, tallien avoimia ovia ja alakoululuokkien tallivierailuja. Kehittämällä paikallistason yhteistyötä hevosalan toimijoiden, koulujen, kuntien ja nuorisotyötä tekevien yhdistysten kesken.

- 80 % julkinen tuki 12 979,36 euroa Kantrin osuus

 

17.8.2021

 

Soulbronze Oy: Nikkilän tila

Nikkilän tilan elvyttäminen monipuoliseen ihmisten hyvinvointia tukevaan toimintaan. Nikkilän tila on vanha, pitkän historian omaava maatalouskeskus Kangasalla Vesijärven rannalla. Tilan omisti sama suku yli 400 vuoden ajan vuodesta 1553 lähtien aina vuoteen 1964, jolloin Keskusosuusliike Hankkija osti sen ja perusti sinne koetilan kasvinjalostustoimintaansa varten. Kasvinjalostustoiminta tilalla loppui vuonna 1988. 1990 tilan osti Hankkija-Maatalous Oy, joka saneerasi Nikkilän tilan omaksi kurssikeskuksekseen 1990 -luvun alussa, jolloin useissa rakennuksissa tehtiin isoja peruskorjauksia. Rakennukset toimivat ruokailu- ja majoitus- sekä opetustiloina kurssilaisille. Kurssikeskustoiminta loppui 1990 -luvun lopussa, jonka jälkeen tila nukkui Ruususen unta yksityisenä kesäpaikkana hyvin satunnaisella käytöllä vuodesta 1998 vuoteen 2020 asti. Koko tämän ajan tilasta on kuitenkin pitänyt huolta tilan Pehtoori Kauko Reiman, jonka ansioista rakennukset ovat säilyneet hyvässä kunnossa. Hankkeen tavoitteena on saneerata vanha upea tilakokonaisuus majoitus- ja ruokapalveluita tarjoavaksi kurssikeskukseksi. Paikaksi missä ihmiset voivat hiljentyä luonnon äärellä ja saada monipuolista koulutusta henkiseen kasvuun, elämänhallintaan, itsensä kehittämiseen ja tutkimiseen sekä vuorovaikutustaitojen parantamiseen. Toteutuessaan hanke tuo lisää elämää ja monenlaista toimeliaisuutta Kangasalan maaseudulle ja luo 2-3 vakinaista työpaikkaa.

- 20 % julkinen tuki 63 300 euroa

 

Pirkanmaan Martat ry: Nyt tehdään hyvää – ilmastotekoja yhdessä hanke

(alueiden välinen hanke Leader Pohjois-Satakunnan kanssa)

Hanke tuo yhteistä tekemistä kylille, joka kannustaa ympäristöstä huolehtimiseen, kotitarveviljelyyn ja luonnontuotteiden hyödyntämiseen. Hankkeessa tarjotaan kohdepaikkakunnille ”ilmastopaketti”, johon kuuluu ilmastoystävällistä ruokaa ja hävikkiruokaa käsitteleviä teemoja, yhteisöllisen satolaatikoiden ja ikkunapuutarhojen perustamista sekä luonnonantimien käyttöön ohjaavia toimintoja. Kohderyhmät ovat maaseudun asukkaat, yhdistykset, koululaiset ja perheet. Kohderyhmät on valittu aiempien hankkeiden toiminnassa havaittujen tarpeiden perusteella. Lisäksi ollaan kiinnitetty huomiota siihen millaisia yhteistyöverkostoja olisi mahdollista kehittää ja luoda toiminta-alueelle. Hankkeella lisätään mukavalla yhdessä tekemisellä yhteisöllisyyttä ja edistetään kestävään elämäntapaan liittyviä teemoja. Hanke vahvistaa eri toimijoiden välistä yhteistyötä järjestöjen välillä sekä koulujen ja kolmannen sektorin välillä.

- 70 % julkinen tuki 15 302,70 euro

 

Tmi Sanna Paloheimo: Islanninhevosten ratsastuskenttä ja ovaalirata

Islanninhevosten ratsastuskenttä 20 x 40 metriä 800m2 ja ovaalirata 4x250 m, uudisrakentaminen.

- 20 % julkinen tuki 8 000 euroa

 

30.9.2021

Salibandy Club Classic ry: Kiusaaminen seis

Urheiluseuroissa tehdään kodeissa tapahtuvaa kasvatustyötä tukevaa lasten ja nuorten ohjaamista terveellisiin ja liikunnallisiin elämäntapoihin. Kiusaaminen ja eriarvoisuus on pesiytynyt yhteiskunnan rakenteisiin ja varsinkin työ- ja koulumaailmassa näitä lieveilmiöitä on yhä enenevissä määrin. Liikkumattomuus, yksinäisyys ja syrjäytyminen ovat myös seutukunnallamme olemassa olevia negatiivisia tekijöitä. Niiden ehkäiseminen tulevaisuudessa on tärkeää, jotta yksilöt voisivat paremmin. Samalla seurat voivat olla edelläkävijöitä opettamalla lapset ja nuoret hyväksymään paremmin muiden erilaisuuden, sekä puuttumaan kiusaamiseen heti. Tavoitteena on lisätä suvaitsevaisuutta kaikenlaista erilaisuutta kohtaan ja opastamalla sekä yksilöitä että ryhmiä kehittymään uudella ja tehokkaalla tavalla. Menetelmä pyrkii yhdistämään erilaisuudet ja luomaan suvaitsevaisuutta ihmisten välille. Hankkeella haluamme tuoda ihmisissä esiin empatiaa, siviilirohkeutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Dropin liike johtaa hanketta ja tuottaa materiaalit ja paikallisten hanketyöntekijöiden kouluttamisen muutoskouluttajiksi, jotka puolestaan jakavat tietoa ja kouluttavat seuraan sosiaalisia ankkureita ” muutosagentteja”. Hankkeen alussa kaikille osallistujille tehdään kyselytutkimus havainnoista kiusaamiseen, hyväksymiseen ja syrjäytymiseen sekä muihin lieveilmiöihin johtavista asioista seurassa, koulussa ja yhteisössä. Sama kyselytutkimus tehdään hankkeen lopussa, jolloin saadaan tietoa lähtötilanteesta, vaikutuksista ja hankkeen aikana tapahtuvasta muutoksesta. Hyödynsaajina ovat seurassa harrastajat ja perheet. Kaikki tämä hyvä valuu seuroista yhteisön hyödyksi, tervehdyttäen ajattelutapaa ja yhteiskuntaa. Välillisesti hyödynsaajina lisääntyvästä hyvinvoinnista on koko seutukunta, yritykset, kunnat, kuntien terveys- ja sosiaalipalvelut.

- 80 % julkinen tuki 67 763,20 euroa

 

Osuuskunta Uusruukki: Hallin ja puuverstaan rakentaminen

Osuuskunta Uusruukki on rakentamassa hallirakennusta, johon sijoitetaan lämmin puutyöverstas ja lopusta alasta tulee katettua lämmittämätöntä monikäyttötilaa. Toimenpide mahdollistaa uuden liiketoiminnan huonekalujen ja sisustusrakenteiden valmistajana. Puuverstasta voidaan vuokrata myös ulkopuolisten käyttöön. Hallin kylmäksi jäävää osaa osuuskunta vuokraa Vesilahdella toimiville yrityksille tarpeen mukaan.

- 17,21 % julkinen tuki 9 000 euroa

 

Pirkanmaan Laatutyö Oy: Koskisauna

Koskikellujat saneeraa Lempäälän Kuokkalankosken rannalla sijaitsevaan rakennukseen kokous- ja saunatilat. Kohde sijaitsee Lempäälän Kuokkalan Museoraitilla, Villa Hakkarin ja museoraitin naapurissa. Hankkeella vahvistetaan alueen elinvoimaisuutta ja lisätään paikalla toimivien yritysten yhteistyömahdollisuuksia. Rakennus tulee jatkossa toimimaan nimellä Koskisauna ja kohde rakennetaan periaatteessa täysin uusiksi. Kohteeseen tulee kokous- ja saunatilat, jotka mahdollistavat max. 20 hengen tilaisuudet. Hanke tukee Koskikellujien nykyistä liiketoimintaa, jossa nyt olemme tarjonneet itse vain elämyspalveluita kuten koskikelluntaa ja asiakkaat ovat itse hankkineet ruokailu- ja saunatilat muualta tai me olemme ohjanneet yhteistyökumppaneillemme. Sesonkiaikoina on kuitenkin käynyt niin, että alueella olevat kokous- ja saunatilat ovat olleet varattuja, emmekä ole saaneet niitä asiakkaidemme käyttöön. Uusien tilojen myötä asiakkaiden ylimääräiset siirtymät jäävät pois. Pyrimme tarjoamaan kaikki palvelut itse sekä ruokailut vieressä toimivan Villa Hakkarin ravintolan kanssa. Tilaa on tarkoitus vuokrata yritysryhmille, syntymäpäiväporukoille, pieniin juhliin, kaveriporukoille sekä yhdistyksille. Hankkeen tavoitteena on kasvattaa Koskikellujien liiketoimintaa ympärivuotiseksi, jotta voimme vuokrata tiloja ympäri vuoden, kun taas elämyspalvelut ovat keskittyneet enemmän kesäaikaan. Olemme tarjonneet elämyspalveluita vuodesta 2008 lähtien. Tilaisuuksia on ollut 80-120 vuosittain ja on käynyt selväksi että tällaisille tiloille on kysyntää ja tätä kautta voimme lisätä asiakaspalvelua ja kasvattaa asiakasmääriä.

- 20 % julkinen tuki 13 483,80 euroa

 

8.12.2021

 

Insinööritoimisto Paloniitty Oy: Tela-alustaisen ympäristökoneen rakentaminen

Hankkeen tavoitteena uuden, kelluvan tela-alustaisen ympäristökoneen rakentaminen. Rakennetaan palvelemaan laajaa asiakaskuntaa vesistöjen parannushankkeissa, maisemoinnissa sekä yksityisasiakkaita. Koneen edellytykset kaislanniittoon, pienimuotoisiin ruoppauksiin vesistöissä, sekä rantaniittoon niittomurskaimella.

- 20 % julkinen tuki 34 600 euroa

 

Symbolon Oy: Varastohallin muuttaminen sosiaalitiloiksi

Tuettava hanke liittyy maatilalla tapahtuvan erityisryhmien päiväaikaisen toiminnan sekä harrastustoiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen. Tavoitteena on kunnostaa asiakaskäyttöön soveltuvat sosiaali- ja taukotilat olemassa olevaan varastohalliin.

- 19,74 % julkinen tuki 24 600 euroa

 

Hellstén Ira: Tilamyymälän ja -kahvilan rakentaminen

Haltijan tilalle rakennetaan tilamyymälä ja kahvilakeittiö, jotta voimme vastata kasvaneeseen kysyntään ja kiinnostukseen toimia tilavierailukohteena. Tarkoitukseen voidaan remontoida tilat 50-luvulla rakennetusta rakennuksesta, jossa on alun alkaen ollut verstas, myöhemmin hevostalli ja varasto. Tilaan uusitaan ikkunat ja ovet, rakennetaan myymälä/kahvilatilaa, keittiö ja asiakas-wc. Lisäksi erotetaan väliseinällä ns. multapuoli, jotta suoraan omalta puutarhalta tuodut raaka-aineet voidaan esivalmistella keittiötä varten vaatimusten mukaisesti. Uudet tilat mahdollistavat kesätorin ja tapahtumien lisäksi myös ryhmien vastaanottamisen. Pyhä-Näsi matkailureitistöstä on oltu meihin toistuvasti yhteydessä ja toivottu kohdallemme palveluja, joita voisi tarjota pyörämatkailijoille. Klaus Kurjen tien opastetut kierrokset ovat myös olleet kiinnostuneita vierailemaan tilallamme ja kyselleet ostosmahdollisuuksia. Kesäkahvila ja tilavierailukohde vastaa tähän kysyntään. Toimimme oppimisympäristönä lapsille ja nuorille, jotka ovat olleet meillä sekä viikon mittaisilla maatalousleireillä että päivän tilavierailuilla ja järjestämme erilaisia kursseja esim. villiyrttien käytöstä tai langan kasvivärjäämisestä. Kurssi- ja koulutustoiminnan kehittämisen näemme tärkeänä osana tilamme tulevaa elinkeinorakennetta ja mahdollisuutena työllistää nykyistä enemmän ihmisiä. Uusi tila tukee tätä toimintaa. Lisäksi tilamyymälä lämpimässä ja viihtyisässä ympäristössä voi olla auki myös talviaikaan vaikka viikonloppuisin.

- 20 % julkinen tuki 12 000 euroa

 

Jar-X Oy: Tuotannon kasvatus investoinnit ja vientikaupan kehittäminen

Yrityksellämme on sukkien valmistukseen liittyvä tehdas Orivedellä ja toimitamme sukkia varainhankintaan, vähittäiskaupoille ja suoraan yrityksille ja urheiluseuroille. Yrityksellä on pitkä kokemus sukkaliiketoiminnasta (Pääomistajalla yli 20 vuoden kokemus) ja liiketoiminta on kannattavaa, koronavuosi poikkeuksellinen. Yrityksellä on tuotannossa useita eri sukkalaatuja ja merkkejä ja tuleva investointi tähtää parempikatteisen tuotteen tuottamiseen, joka parantaa yrityksen kannattavuutta. Samalla investointi avaa lisähenkilökunnan tarvetta. Yritys aikoo hankkia tuotannon kapasiteetin nostoa varten kaksi uutta sukkakonetta, joiden kapasiteetti suunnataan lähinnä uuden syntyneen kaupan myötä kansainvälisille markkinoille. Yhteen kohdemaahan on jo toimitettu ensimmäinen pilottierä ja saadun palautteen mukaan tuote on heille erittäin sopiva ja lisätilauksia on tulossa, investoinnin avulla voidaan sama tuote lanseerata myös Suomeen osaksi kotoilu buumia. Ilman kyseessä olevaa investointia toimituksia ei voida ilman merkittäviä vaikeuksia toimittaa ja investoinnin merkitys yritykselle on erittäin tärkeä, joka mahdollistaa liiketoiminnan laajentumisen ja täysin uuden markkina-alueen avaamisen.

- 20 % julkinen tuki 14 600 euroa

 

Jusuni Oy: Niemi-Kapeen Kokkoranta

Niemi-Kapeen tilalla on tällä hetkellä 5 vuokrattavaa lomamökkiä tai lomamökkikokonaisuutta. Näistä 4 toimii ympärivuotisessa vuokrauksessa. Tämän hankkeen tarkoituksena on rakentaa ympärivuotinen mökki Kokkoranta nimiselle tontille Niemi-Kapeen tilan välittömään läheisyyteen. Uusi lomamökki tulee edustamaan modernia skandinaavista hirsirakentamisen suuntausta, jossa ympäröivä luonto liittyy lähes saumattomasti sisätilaan suurten ikkunoiden kautta. Uudella mökillä tähdätään erityisesti täyttämään kesäsesongin ulkopuolisen ajan kysyntää. Näitä aikoja ovat kesäsesongin jälkeinen syksy ja alkukevät. Covid-19 pandemia on saanut suomalaiset innostumaan uudelleen kotimaan matkailusta. Nämä matkaajat ovat vaateliaita ja arvostavat erityisesti linjakasta suomalaista muotoilua ja luontoa. Juuri näitä ominaisuuksia tullaan painottamaan uudessa Kokkoranta-mökissä. Nimensä tämä projekti saa erityisesti mökin edustalla olevasta pienestä saaresta jolla poltetaan jokavuotinen kylän yhteinen kokko. Tämä lomamökki tullaan sisustamaan ja kalustamaan puhtailla ympäröivästä luonnosta inspiroituneilla ratkaisuilla. Niemi-Kapeen tilan jo yli 20-vuotinen kokemus vuokramökkitoiminnasta tulee näkymään ratkaisujen kestävyydessä ja vuokrakäyttöön sopivuudessa vahvasti. Suomalainen puu on tämän projektin keskiössä ja olemmekin miettineet myös rakennuksen hiilijalanjälkeä sekä rakentamisen että käytön osalta. Käytetyt rakennusmateriaalit sitovat tehokkaasti hiilen rakennukseen. Lisäksi tulemme käyttämään mökissä erikoisvessaa säästääksemme vettä. Mökin energiaratkaisut ovat tehokkaat ja esimerkiksi rakennuksen lämpöhukkaan tullaan kiinnittämään erityistä huomiota. Rakennusprojektin aikana käytämme mahdollisuuksien mukaan paikallista työvoimaa ja yrityksiä.

- 20 % julkinen tuki 44 322,58 euroa

 

Takamaan Kyläyhdistys ry: Tee se itse Takamaalla

Tee se itse Takamalla -hanke kehittää kylällä toteutettavaksi kulttuuriin ja hyvinvointiin liittyviä palveluita ja tekemistä. Hankkeessa järjestettävistä palveluista muokataan saatujen kokemusten perusteella yksi tai useampia pysyviä palveluita kylän asukkaiden käyttöön. Hanke järjestää työpajatyyppisesti erilaisia osallistavia kulttuuri- ja hyvintointitapahtumia.

- 80 % julkinen tuki 11 200 euroa

 

Tampereen Ratsastusseura – Tammerfors Ridklubb ry: Tampereen Ratsastuskeskuksen ratsastuskentän kunnostaminen

Ratsastuskentän pohjan uudistamishanke. Pinnasta kuoritaan vanha pintamateriaali pois ja tilalle laitetaan betoroc-murske, jolla samalla korkeutta nostetaan ja pohja suoristetaan. Tähän päälle laitetaan kalliomurskekerros, pintaan asennetut salaojat sekä uusi turvallinen pintahiekka. Näin saamme pohjasta turvallisen, huomioiden muuttuvat sääolosuhteet. Viime aikaisten ratsastuksessa sattuneiden onnettomuuksien vuoksi haluamme taata pohjan turvallisuuden. Myös covid-19 korosti ulkourheilun mahdollisuutta ja tämänkin vuoksi on tärkeää, että ratsastuskenttä toimii joka säässä. Ratsastuskenttäämme käyttää viikottain yli 500 ratsastajaa, niin ratsastuskouluoppilaita, kilpailiurheilijoita kuin myös ratsastusterapia asiakkaita. Remontin on meille suunnitellut Suomen ratsastajainliiton kenttäkonsultti Ismo Lätti sekä Vierumäen urheiluopiston opettaja Manu Varho.

- 50 % julkinen tuki 80 000 euroa

 

KML-Palvelut: Toimitilojen rakentaminen

Hankkeessa rakennetaan tmi KML-Palveluille toimitilat ja hankitaan tuotantovälineitä. Tällä tavalla hankkeella varmistetaan yrityksen toiminnan kannattavan toiminnan jatkuvuus. Hankkeen avulla yritys valmistaa, myy ja markkinoi erilaisten organisaatioiden käyttämiä palkintokilpiä.

- 19,9 % julkinen tuki 15 000 euroa

 

Koneistus Veljekset Alho Oy: CNC-sorvin hankinta

CNC-sorvilla korvataan 25 vuotta vanha kone. Kyseisellä koneella päästään isompiin sorvaushalkaisijoihin, koska uudessa koneessa ovat pyörivät työkalut, joita vanhassa ei ollut. Koneen avulla pystymme tarjoamaan isompia kappaleita kustannustehokkaasti. Uudemman tekniikan ansiosta toimitusvarmuus paranee.

- 10 % julkinen tuki 18 600 euroa

 

Pajulan Mehiläistarhat Oy: Pakkaamotilojen hankinta

Olemme toimineet vuodesta 2001 Saarentie 10 osoitteessa. Hunajan myynnin lisääntyessä ja oman tuotemerkin ympärille suunnitellussa pakkauksessa tarvitsemme uudemmat tehokkaammat elintarviketilat. Tavoitteena on hankkia myös tehokkaammat hunajanvaivauskone ja hunajapumppuja 2 kpl.

- 28,6 % julkinen tuki 80 000 euroa